Незаконно вирубали лісу на чверть мільярда: На Прикарпатті викрили керівництво лісгоспу

рубка

Державне бюро розслідувань викрило на Прикарпатті керівництво лісгоспу, яке незаконно рубало ліс на заповідній території. Збитки становлять 250 млн₴

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що правоохоронці повідомили про підозру організованій групі з-поміж посадовців держпідприємства "Кутське лісове господарство", яка незаконно рубала ліс на території Національного природного парку "Гуцульщина".

Групу створив керівник лісгоспу ще у 2018 році. Посадовці незаконно, без дозволів та погоджень видавали документи для проведення рубок на ділянках, які вже понад 20 років не є в підпорядкуванні лісового господарства, а входять до складу Національного парку.

"Зрубану деревину вони продавали населенню, а гроші привласнювали. Протиправна діяльність ділків впродовж кількох років завдала збитків екології на майже 250 млн грн", – пояснили в ДБР.

Також до складу групи, окрім керівника підприємства, входили виконувач обов’язків головного лісничого, лісничий та інженер з охорони та захисту лісу.

Чотирьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та у незаконній порубці та збуті дерев на території природно-заповідного фонду.

Як уточнили правоохоронці, для відшкодування завданих збитків подано цивільний позов. Також до суду подано клопотання про обрання фігурантам запобіжних заходів – тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Автор: Юлiя Недашківська