У Росії та Казахстані через повінь евакуювали 125 тисяч людей

Затоплений житловий район Оренбурга, Оренбурзька область, Росія, 10 квітня 2024 року

Майже 125 тисяч людей були евакуйовані з районів , що постраждали від масштабних повеней на території Росії та Казахстану.

Як повідомляє казахська служба Радіо Свобода, у північному Казахстані з початку цього місяця було евакуйовано понад 111 тисяч людей з районів, яким загрожує затоплення. Вчора були евакуйовані близько 4 500 людей з 20-тисячного міста Петропавловськ, поблизу річки Ішим.

У селі Велика Малишка, яке розташоване приблизно за 30 кілометрів на північ від Петропавловська, вранці 15 квітня рятувальники евакуювали майже 900 жителів.

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій Північно-Казахстанської області, вчора в регіоні евакуювали понад сім тисяч осіб, у тому числі близько двох тисяч дітей. Підтоплено 1713 будинків.

Також у Росії евакуйовані майже 13 тисяч людей з районів, яким загрожує повінь у Курганській області, оскільки рівень води продовжує зростати, а річка Тобол поблизу Кургану досягла 6,73 метра, пише «Настоящее время».

8 квітня в регіоні було оголошено надзвичайний стан. Російська влада попереджала, що під загрозою затоплення знаходяться 62 населених пункти. В області вже підтоплено 880 житлових будинків.

У Кургані, зокрема, розташований «Курганський машинобудівний завод» – єдине підприємство в Росії, що спеціалізується на виробництві бойових машин піхоти (БМП) і машин на їх базі.

12 квітня евакуацію через повінь оголосили в російському Оренбурзі.

Нинішня повінь в Оренбурзькій області – найбільша за всю історію спостережень у регіоні. Через натиск води в Орську прорвало дамбу. Паводку надано статус надзвичайної ситуації федерального характеру. За останніми даними, шкода інфраструктурі оцінюється більш ніж у 40 мільярдів рублів.

Евакуацію мешканців через паводки проводять ще у кількох регіонах: у Курганській, Томській, Тюменській та Кемеровській областях.

Форум