У ЗСУ сказали, на які населені пункти націлилися окупанти

Читать на русском

У ЗСУ сказали, на які населені пункти націлилися окупанти

У ЗСУ сказали, на які населені пункти націлилися окупанти

Російські окупанти зосереджують сили, щоб просунутись в напрямку Кліщіївки, Калинівки та Часового Яру.

Про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

"Швидше за все, це будуть Кліщіївка, Калинівка і, звичайно, Часів Яр. Так само на цьому шляху Нью-Йорк Донецької області", — відповів Волошин на питання про те, на які населені пункти націлились окупанти.

За його словами, контроль над Часовим Яром є стратегічно важливим, оскільки це панівна висота, яка означатиме певний прорив на Бахмутському напрямку. Армія окупанті намагається захопити місто не перший день.

"Вони не рахуються зі своїми втратами – особового складу і техніки. На підходах і шляхах до Часового Яру її вже знищено чималу кількість", — наголосив Волошин.

Речник зауважив, що окупанти застосовують авіацію та закидають позиції ЗСУ КАБами. Росія зібрала близько 20-25 тисяч солдат, включаючи мобілізованих громадян інших країн.

"Нещодавно навіть взяли в полон громадян Непалу та Шрі-Ланки, завербованих російською пропагандою і російськими окупаційними військами для ведення бойових дій саме на нашій території", — розповів він.

Волошин зазначив, що за Богданівку тривають бої, наразі вона залишається під контролем ЗСУ. Українські військові стримують окупантів в районах населених пунктів Новомихайлівка та Урожайне Донецької області. Водночас на Куп’янсько-Лиманському напрямку росіяни останнім часом наступальних дій не проводили, проте завдають ударів по Харківщині.

"Є ймовірність, що ворог дещо призупинив там активні бойові дії і, ймовірно, перекидає свої підрозділи на інші напрямки для доукомплектування та переорганізації", — пояснив речник.