Колаборант із Харківщини проведе за ґратами 12 років: служив в окупаційній "поліції" Ізюма

Читать на русском

Колаборант із Харківщини проведе за ґратами 12 років: служив в окупаційній

Колаборант із Харківщини проведе за ґратами 12 років: служив в окупаційній " поліції " Ізюма

Колаборант із Харківщини, який служив в окупаційній "поліції" Ізюма, отримав вирок суду. Йому призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 12 років і з конфіскацією майна.

Про це повідомили в СБУ та Офісі генерального прокурора. Прокурори довели, що на початку липня 2022 року, коли місто Ізюм перебувало під тимчасовою окупацією, місцевий мешканець, який був колишнім приватним підприємцем, добровільно почав співпрацювати з окупантами.

Він отримав посаду "дільничного" у псевдоправоохоронному органі вже влітку 2022 року. За місяць чоловік отримав нову посаду від російських окупантів та став "в.о. інспектора дорожньо-патрульної служби УВС ТДА в Харківській області".

Засудженому було видано "посвідчення", за допомогою якого він безперешкодно переміщувався у захопленому райцентрі на той час. Окрім того, псевдополіцейський допомагав окупантам фабрикувати "справи" проти учасників руху опору на Ізюмщині.

Для цього він "здавав" російським окупантам адреси проживання українських патріотів, які залишились у місті й чинили спротив кремлівському режиму.

Також зловмисник об’їжджав територію громади та стежив за дотриманням "заборони" від місцевої окупаційної адміністрації РФ щодо проведення масових зібрань.

Під час таких "рейдів" рашисти прямо посеред вулиці ув’язнювали учасників проукраїнських акцій та відвозили їх до російських катівень.

За свою "роботу" на ворога він отримував зарплату в російських рублях. Після деокупації Харківщини засуджений намагався "зникнути з радарів", але правоохоронці затримали його в Ізюмі на початку жовтня 2022 року.

На судовому засіданні чоловік частково визнав провину. Суд виніс ухвалу, що громадянин винний у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Служив в окупаційній  qkxiqdxiqzriudant