Інвестиції попри війну: "Метінвест" Ахметова вклав майже 300 мільйонів у оновлення обладнання "Запоріжкоксу"

метинвест

Попри складнощі, викликані повномасштабним вторгненням Росії, "Запоріжкокс" групи "Метінвест" продовжує вкладати гроші в капремонт обладнання коксових батарей. Усього за два роки в ці ремонти компанія інвестувала 276 млн₴

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Так, протягом 2024 року виконано перекладання двох простінків камер коксування, проведено заміну елементів армування, броней та анкерних колон на печах. Також планується перекладання ще двох простінків камер коксування. На комплексі КБ №2 також виконується ряд ремонтів.

"Попри близькість фронту, підприємство продовжує забезпечувати металургів якісним коксом. Ключовим фактором стабільного виробництва є справність основного обладнання – коксових батарей. Із початку 2022 року на капітальне оновлення коксових батарей №2 та №5-6 підприємством спрямовано понад 276 млн грн", – розповів генеральний директор "Запоріжкоксу" Олександр Бехтер.

Капремонт проводиться в умовах діючого виробництва, що дозволяє підтримувати заплановані обсяги виробництва коксу.

Проведений ремонт подовжить термін експлуатації агрегату та знизить навантаження на навколишнє середовище.

"Метінвест" Ахметова заплатив до бюджету України майже 15 млрд грн податків за 2023 рік. Компанія відмовилася від податкових пільг і сплатила податки в повному обсязі, а також направила майже 5 млрд грн на підтримку Збройних Сил України й мирних мешканців з початку війни.

Автор: Галина Ялівець