Новий законопроєкт про мобілізацію дозволяє відбирати у дрібних фермерів сільгосптехніку, - нардепка Клименко

Читать на русском

Новий законопроєкт про мобілізацію дозволяє відбирати у дрібних фермерів сільгосптехніку, — нардепка Клименко

Новий законопроєкт про мобілізацію дозволяє відбирати у дрібних фермерів сільгосптехніку, — нардепка Клименко

Нардепка Юлія Клименко в ефірі телемарафону заявила, що новий законопроєкт щодо мобілізації дозволяє відбирати у дрібних фермерів сільгосптехніку. І вводить заборону на її продаж і перевезення до інших регіонів.

"Якщо раніше йшлося лише про юридичні особи – підприємства, у яких вилучали транспорт, то тепер уже додалися фізичні особи – підприємці", — заявила депутат.

За її словами, якщо транспорт ФОП потрапить до реєстру ТЦК, то його не можна буде продати, закласти або переміщати між областями. Клименко вважає, що це може паралізувати роботу фермерських господарств, особливо невеликих, де мало транспорту.

"Обмеження для пересування техніки областями – це взагалі маразм, тому що якщо деякі сільськогосподарські підприємства мають землі в різних областях, то техніка не зможе переїхати", — зазначила вона.

Клименко заявила, що немає доцільності вилучати таку сільськогосподарську техніку, як комбайни чи сівалки, бо вони в армії не потрібні. І повідомила, що подаватиме відповідні поправки до законопроєкту про мобілізацію.