Євген Дикий про задачі 3-ї ОШБр у місті: «Є два варіанти розвитку подій в Авдіївці»

Читать на русском

Євген Дикий про задачі 3-ї ОШБр у місті: «Є два варіанти розвитку подій в Авдіївці»

Євген Дикий про задачі 3-ї ОШБр у місті: «Є два варіанти розвитку подій в Авдіївці»

Перекидання підкріплень в Авдіївку має на меті або відкинути ворога з "дороги життя", або забезпечити повноцінний відхід Сил оборони. Зараз росіяни зосередили на цьому напрямку 40 тисяч своїх бійців, каже ветеран АТО.

Жодного ультиматуму з боку окупантів, щоб ЗСУ залишили Авдіївку, не буде, але українські бійці дійсно б’ються з останніх сил у місті, тому його, можливо, доведеться залишити. Після чотирьох місяців "м’ясних штурмів" росіянам нарешті вдалося дійти до так званої "дороги життя", на якій тримається логістика ЗСУ. Про це в інтерв’ю "Фокусу" розповів ветеран АТО й ветеран російсько-української війни Євген Дикий.

Він зазначає, що армія РФ замість зеків кинула на Авдіївку елітні штурмові підрозділи із досвідом міських боїв. Але й Генштаб ЗСУ кинув у цьому напрямку досвідчені підрозділи, у тому числі 3-ю ОШБр, щоб спробувати переломити хід боїв.

"Ситуація повністю стане зрозумілою за декілька днів, — зазначає Дикий. — Якщо ЗСУ вдасться відкинути "орків" від дороги, тоді постачання відновиться, й Авдіївку можна буде продовжувати тримати, знов і знов перемелюючи "м’ясні штурми" окупантів".

В іншому випадку, якщо дорогу не розчистять, то відправлені підкріплення забезпечуватимуть нормальний відхід інших підрозділів ЗСУ з міста, зазначає ветеран. На його думку, із Авдіївки не робитимуть "Маріуполь-2" й давати наказ залишатися там сидіти до останнього патрона.

За словами Дикого, українським бійцям є куди відступати й закріпитися, тому що вже підготовлені фортифікаційні позиції, на відміну від Бахмута. До того ж Авдіївка — це виступ на територію окупантів, і відхід із неї не прирівнюється до прориву саме українського фронту.

"Звичайно, якщо "орки" візьмуть Авдіївку, то зможуть видихнути з полегшенням, адже вирівняють лінію фронту, — каже ветеран. — Але для ЗСУ це не буде чимось загрозливим".

Головним мінусом можливого відходу від Авдіївки є те, що, на думку Дикого, вона стягувала на себе величезні сили ворога. Там зараз зосереджене угруповання 40 тисяч росіян, а після вирівнення фронту ці підрозділи можуть застосувати на інших напрямках.