Після масованих обстрілів у більшості областей вже відновили світло, тепло і воду – ОП

им і вогонь біля високовольтної лінії на місці російського ракетного удару під час атаки України поблизу Харкова, 22 березня 2024 року

У більшості областей, які постраждали через масовані російські обстріли, вже відновили постачання електроенергії, тепла і води, повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба у телеграмі.

Проте, за його словами, на Харківщині, де ситуація була «найскладніша», без світла залишаються 215 тисяч побутових споживачів.

«Коригуються графіки планових відключень, зараз заживлено всю критичну інфраструктуру і метро. Аби утримати енергомережі міста, прийнято рішення достроково завершити опалювальний сезон. Погода дозволяє зробити це без негативних наслідків. Але наголошую, що в місті на непередбачувані випадки розгорнуто модульні котельні. Зараз вирішується питання запуску каналізації», – зазначив Кулеба.

Кулеба також повідомив, що розглядається питання завершення опалювального сезону у Кривому Розі – «там зараз триває робота щодо забезпечення надійного електропостачання у місті, водогін та каналізація працюють у повному обсязі».

Чиновник каже, що триває робота щодо відновлення теплопостачання у місті Бурштин на Івано-Франківщині – «там без тепла 12 тисяч абонентів. Ремонтники продовжують лагодити мережу у місті, працюють пункти незламності».

«Окремо варто додати, що ремонтні бригади усувають наслідки ворожих атак в Одесі. Там без світла залишаються близько 300 тисяч абонентів. Незабаром запрацює електротранспорт. Вночі були аварійні відключення тепломереж та водогону. Зараз Одеса, Чорноморськ, Теплодар, Южне вже з водою та теплом», – наголосив Кулеба.

У Сумській області досі знеструмлені прифронтові Краснопільська та Глухівська громади, але стабільне електропостачання має запрацювати найближчим часом, підсумував Кулеба.

У ніч і вранці 22 березня російські війська завдали чергового удару по Україні, у Міненерго зазначили, що це найбільш масована атака по українській енергетиці за останній час.

Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Полтавщині, Сумщині.

За даними Міненерго, після російських атак 22-23 березня без електроенергії залишались понад мільйон споживачів.

Форум