У ВМС розповіли про ситуацію в Азовському морі: "Бойових кораблів немає"

Читать на русском

У ВМС розповіли про ситуацію в Азовському морі:

У ВМС розповіли про ситуацію в Азовському морі: " Бойових кораблів немає"

В Азовському морі станом на сьогодні немає військових російських кораблів. Однак країна-агресорка РФ використовує українські азовські порти для вивезення награбованого збіжжя і металу. Зокрема, окупанти експлуатують із цією метою порт у Маріуполі.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан третього рангу Дмитро Плетенчук під час брифінгу 10 квітня. Він зазначив, що фактично все узбережжя Азовського моря знаходиться під тимчасовою окупацією РФ.

"Вони навіть намагались на законодавчому рівні зробити Азовське море внутрішніми водами РФ, що насправді не має ніякої юридичної сили й підстав. Проте, там так само не спостерігається якоїсь військової активності, там нема одиниць ЧФ РФ зараз. Окрім того, в Азовському морі досить складно маневрувати, навігація там непроста, там нема таких глибин, як в Чорному, максимально 15 метрів, і відповідно, з іншого боку це спрощує для них охорону цієї акваторії", — сказав Плетенчук.

Плетенчук підтвердив що загарбники використовують Маріупольський порт у своїх інтересах. Порушуючи всі міжнародні права, російські терористи вивозять через цей порт награбоване на окупованих територіях України зерно та метал.

"Використовують з порушенням усіх міжнародних правил і вимог міжнародного морського права, продовжують вивозити через цей порт награбоване на окупованих територіях, як не дивно, досі вивозять збіжжя, метал і використовують його у своїх інтересах. Використовують судна з порушеннями, і так, відслідковувати ситуацію там досить складно через те, що фактично все узбережжя зараз знаходиться під контролем Росії", – розповів речник Військово-морських сил ЗСУ.