"Київстар" оголосив про компенсацію клієнтам за відсутність зв’язку (оновлено)

київстар

Найбільший мобільний оператор "Київстар" у якості компенсації за проблеми з наданням послуг внаслідок хакерської атаки скасує для всіх своїх клієнтів наступну плату за тариф та виділить 100 млн грн на потреби ЗСУ.

Як повідомили у пресслужбі компанії, для користувачів послуги домашнього інтернету та корпоративних клієнтів передбачені такі умови компенсації:

  • абонентам передплати, контракту та контрактним абонентам з послугою "Домашній Інтернет" не буде списано планову плату за пакет послуг у період із 22 грудня по 21 січня;
  • користувачам послуг "Домашній інтернет" від "Київстар" та "Все разом" не буде списано планову плату за пакет послуг з 1 по 31 січня;
  • для корпоративних клієнтів Київстар буде надана знижка 100% на плату за тариф із використанням послуг мобільного зв’язку, фіксованого інтернету, передачі даних та телефонії з 1 по 31 січня.

"Окрім цього, компанія виділяє 100 000 000 грн на потреби ЗСУ. Докладніше про цільове призначення коштів "Київстар" повідомить згодом", – зазначається у повідомленні.

У компанії запевнили, що станом на 21 грудня "Київстар" відновив надання всіх основних базових сервісів своїм клієнтам.

Таож у компанії повідомили, що "Київстар ТБ"працює з безкоштовним доступом для всіх, навіть неавторизованих користувачів, допоки компанія впорається з наслідками хакерської атаки;

Читайте також: Британська розвідка назвала кібератаку на "Київстар" однією із найбільш руйнівних з початку повномасштабної війни

Як повідомлялося, зранку у середу, 20 грудня, "Київстар" визнав проблеми із зв’язком у низці міст на заході та півдні України, але ближче до середини дня заявив, що їх усунули.

Нагадаймо, після збою рано вранці 12 грудня, спричиненого масштабною кібератакою, "Київстар" почав відновлювати послуги голосового зв’язку ввечері 13 грудня, за добу в окремих регіонах знову запрацював мобільний інтернет, а про його повне відновлення загалом по країні компанія повідомила ввечері 15 грудня.

Вранці 18 грудня "Київстар" повідомив про відновлення послуги смс, а через добу – мобільного інтернету в метрополітені Києва та Харкова. У компанії заявили, що планують домогтися повної стабілізації надання послуг до кінця тижня.

Автор: Михайло Орлюк