ДПСУ повідомила про відновлення руху автобусів на пункті пропуску «Шегині-Медика»

Блокада кордону у пункті пропуску Дорогуськ, Польща, 20 лютого 2024 року

Державна прикордонна служба про відновлення пропуску легкових автомобілів і автобусів у обох напрямках на пункті пропуску «Шегині-Медика».

20 березня близько 11:00 на пункті пропуску «Медика – Шегині» почалося блокування руху автобусів.

Днями польські трактори заблокували кордон із Німеччиною. Перед тим місцеві фермери заблокували пункт пропуску зі Словаччиною, через який, на думку фермерів, заїжджає агропродукція з України та Росії. Попередньо відомо, що протест триватиме до кінця березня.

9 лютого у Польщі розпочався страйк фермерів, оголошений профспілкою «Солідарність». Вони блокують всі пункти пропуску, а також дороги й автомагістралі в окремих воєводствах. Крім заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України, польські мітингарі виступають проти європейської аграрної політики, зокрема, проти впровадження «зеленого ладу» – йдеться про низку екологічних і кліматичних вимог. Також серед вимог – підтримка тваринництва.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що питання деблокування кордону з Польщею має бути вирішене до 28 березня, інакше Україна залишає за собою право застосовувати дзеркальні заходи на пунктах пропуску.

Форум