Щодо ексголови Верховного суду Князєва відкрили дисциплінарну справу у ВРП

Читать на русском

Щодо ексголови Верховного суду Князєва  відкрили дисциплінарну справу  у ВРП

Щодо ексголови Верховного суду Князєва відкрили дисциплінарну справу у ВРП

Стосовно ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва було відкрито дицплінарну справу. В його діях зафіксовано ознаки дисциплінарних проступків, визначених пунктами 3, 15 частини І статті 106 Закону України "Про судоустрій і статус суддів".

Про це повідомляє пресслужба Вищої Ради правосуддя. Зазначається, що рішення було прийнято за результатами розгляду скарг, що надійшли, в тому числі від Національного агентства з питань запобігання корупції.

Під час попередньої перевірки скарг встановлено, що відповідно до постанови Печерського райсуду міста Києва Князєва визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 1725 КУпАП і застосовано до нього адміністративне стягнення у виді штрафу на користь держави, з конфіскацією подарунка в розмірі 906 600 гривень. Постанова після розгляду в суді апеляційної інстанції залишена без змін і набрала законної сили.

Зазначається, Князєв, будучи обізнаним про обмеження щодо вартості подарунків, уклав договір оренди квартири в Печерському районі Києва за суму 1000 грн щомісячно, що є значно нижче мінімальної ринкової вартості. Тобто суддя отримав подарунок, що полягав у несплаті оренди квартири на суму 300 600 гривень (різниця між мінімальною ринковою вартістю та фактичною вартістю). Суд визнав Всеволода Князєва винним у вчиненні корупційного правопорушення.