Путін перестав з’являтися на людях

Читать на русском

Путін перестав з’являтися на людях

Путін перестав з’ являтися на людях

Російський лідер Володимир Путін після виборів повернувся до способу життя, який вів до початку виборчої кампанії. Він знову рідко залишає Кремль і свої резиденції.

За останні два тижні в графіку президента не було жодного виїзного заходу, інформують росЗМІ.

Як пише видання, від початку виборчої кампанії 8 грудня до 20 квітня Кремль повідомив про 100 виїзних заходів за участю Путіна. Зокрема, 31 захід за межами Кремля і президентських резиденцій відбувся в останній передвиборчий місяць, із 17 лютого до 17 березня. За цей час Путін встиг відвідати Челябінську область, Татарстан, Ставропольський і Краснодарський краї.

Однак в останній тиждень перед виборами (11-17 березня) Путін не виїжджав за межі Кремля або Ново-Огарьово.

Після виборів кількість поїздок Путіна значно скоротилася

За місяць із 17 березня до 17 квітня повідомлялося тільки про 10 заходів за межами Кремля і резиденцій, один із них — концерт на честь анексії Криму, який відбувся наступного дня після виборів. Тільки один раз за місяць Путін залишав межі московського регіону.

Особливо сильно активність президента впала в останні два тижні. Із 5 квітня (цього дня в Орську прорвало дамбу) Путін брав участь тільки у двох онлайн-нарадах, присвячених ліквідації наслідків повені, та одній онлайн-нараді з урядом щодо впровадження російського ПЗ, розмовляв відеозв’язком із губернаторами кількох областей та Криму, а також приймав у Кремлі Олександра Лукашенка і кількох чиновників. Також він говорив телефоном із главами Ірану і Казахстану. Усі ці заходи проходили в Кремлі або Ново-Огарьово, — зазначає "Агентство".

Жодної поїздки за останні два тижні у Путіна не було. Зокрема, 10 квітня прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що глава держави не поїде в постраждалі від повені регіони. За це Путіна розкритикували в соцмережах.

Як нагадує "Агентство", в останній рік перед виборами Путін скоротив свої поїздки до мінімуму. У 2023 році він провів на людях лише 147 днів. Решту часу він не виїжджав за межі своїх резиденцій, а на зустрічі до нього не запрошували ані журналістів, ані будь-кого, окрім наближених чиновників і лояльних політиків.