Командир взводу розвідки бригади "Рубіж" розповів про ситуацію у районі Часового Яру

Читать на русском

Командир взводу розвідки бригади

Командир взводу розвідки бригади "Рубіж" розповів про ситуацію у районі Часового Яру

У районі міста Часів Яр, розташованого за 15 кілометрів від захопленого російськими військами Бахмута Донецької області, інтенсивність ворожого наступу протягом останніх днів дещо знизилася. Противник уперся в українські укріплення і взводні опорні пункти.

Однак окупанти продовжують спроби обійти місто з флангів, щоб оточити його й дістатися до ділянки каналу Сіверський Донець – Донбас. Захоплення останнього надало б російським підрозділам перевагу в становищі.

Про це "Суспільному" розповів командир взводу розвідки бригади "Рубіж" (Нацгвардія України) Максим Матвійчук.

Він повідомив, що загарбники почали частіше діяти вночі. "Але зараз прорватися хоч десь за останні кілька днів вони не змогли", – заявив захисник України.

Карта лінії фронту queiqxeiudiqerant

Він вважає, що у ворога може не вистачити сил на те, щоб прорвати нашу оборону та вийти на канал Сіверський Донець – Донбас. Тому Росія відправлятиме на фронт у районі Бахмута й Часового Яру додаткові резерви.

"Там у нас максимально гарні укріплення, які не дозволяють працювати їхній техніці, а їхня артилерія просто помножується на нуль", – сказав Матвійчук.

У районі Часового Яру в Сил оборони вигідне становище, є висоти, що дають змогу бачити дії та маневри противника.

Основне завдання в росіян – "пройти і взяти якийсь опорний пункт". Перші штурми – це завдання "Шторм Z" та "Шторм V". Після того, як є просування, на полі бою з’являються або механізовані підрозділи, або "регуляри" з ПДВ країни-агресорки. Вони намагаються закріпитися, "створити нормальні умови".

Щоб захопити Часів Яр, РФ продовжує атакувати села Іванівське й Богданівка – фланги міста. Тактика ворога в цьому плані чимось схожа на захоплення Авдіївки.

"У цьому випадку там також є певний мінімальний відрізок каналу, в якому противник може пройти, бо це не обкопана, скажемо так, ділянка місцевості. Противник пробує розвити наступальні операції, але труднощі в тому, що підійти до каналу Сіверський Донець – Донбас практично неможливо. Сили оборони та бригада "Рубіж" створили таку лінію оборони, що просто так ввійти, без втрат умовних двох дивізій, вони не зможуть", – вважає воїн.

Часів Яр на карті.

Карта бойових дій у районі Бахмута