Кабмін схвалив стратегію термомодернізації будівель до 2050 року

кабмин

Кабінет міністрів схвалив довгострокову стратегію термомодернізації будівель до 2050 року, а також концепцію державної цільової програми підтримки термомодернізації до 2030 року.

"Схвалено довгострокову стратегію термомодернізації будівель на період до 2050 року. Затверджено операційний план заходів з реалізації у 2024-2026 роках довгострокової стратегії", – повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Також схвалено концепцію державної цільової економічної програми підтримки термомодернізації будівель до 2030 року.

Окрім того, внесено зміни до концепції реалізації державної політики у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель у частині збільшення кількості будівель з близьким до нульового рівнем споживання енергії, щодо приведення її положень у відповідність з положеннями довгострокової стратегії термомодернізації будівель на період до 2050 року та концепції державної цільової економічної програми підтримки термомодернізації будівель до 2030 року.

Раніше повідомлялося, що Європейський інвестиційний банк профінансує проєкти з термомодернізації громадських будівель, а також будівельні роботи, зокрема ремонт пошкоджень, отриманих внаслідок війни.

Автор: Галина Ялівець