Прем’єрка Естонії розповіла про "пастки" у війні Росії проти України

Читать на русском

Прем’єрка Естонії розповіла про

Прем’єрка Естонії розповіла про "пастки" у війні Росії проти України

Російська Федерація готується до тривалої загарбницької війни проти України, й агресія триватиме доти, доки у Кремлі не усвідомлять свою нездатність здобути перемогу.

Про це розповіла в інтерв’ю газеті Der Standard прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас.

Глава уряду Естонії, відповідаючи на питання журналіста, чи не стане поточний рік вирішальним для долі України, зазначила, що війна триває. У цьому контексті вона висловилася про певні "пастки", необережне ставлення до яких може зіграти на руку Москві.

"Ми не повинні потрапляти в різні пастки, які там розставлені. Помилково вважати, що війну можна швидко виграти. Росія готується до тривалої війни. Це триватиме до тих пір, поки Росія не зрозуміє, що не може перемогти", – сказала Каллас.

Крім того, естонський прем’єр розповіла про існування ще однієї "пастки": це "віра в те, що можна домовитися про мир".

"Якщо ми погодимося на захоплення землі, потреби Росії будуть задоволені. Неправда, що раптом все стане мирним", – зауважила вона.

Каллас пояснила, що є також "пастка страху".

"Росія цим грає. Четвертий підводний камінь лежить у нас самих, якщо ми скажемо, що наші дії ще більше провокуватимуть росіян. Усе навпаки. Росію провокує слабкість, а не сила", – розповіла вона.

Також Каллас висловилася про важливість наявності в України достатньої кількості боєприпасів для подальшого ведення бойових дій у протистоянні загарбникам.

"Вирішальне питання на війні полягає в тому, чи достатньо у вас боєприпасів. Тому ми вирішили поставити мільйон артилерійських снарядів. Коаліція "Рамштайн" має в тринадцять разів більший бюджет, ніж Росія. Ми сильніші, але ми повинні допомогти Україні захиститися, дати їм те, що їм потрібно. І ми маємо вірити в українську перемогу, а не в наратив про те, що Росія все одно переможе", – сказала глава уряду Естонії.

Каллас додала, що РФ хоче, щоб союзники "повірили, що Україна не може перемогти", що нібито має заохотити партнерів припинити підтримку. В такому разі наслідки були б "дуже небезпечними" для глобального світу.

"Ми опинилися б у світі, де все визначає сила, а не закон. Це дуже небезпечно. Потім агресор пробуджує інших агресорів. Тоді ми побачимо те саме в інших регіонах, в інших частинах світу", – резюмувала вона.