Унаслідок обстрілів на Донеччині двоє людей загинули, ще двоє поранені – прокуратура

Наслідкт обстрілу в Донецькій області, фото ілюстративне

У селі Максимівка Волноваського району внаслідок російського обстрілу загинули двоє людей, ще двоє були поранені в місті Гірник, повідомляє Донецька обласна прокуратура.

«Ворог завдав удару по селу Максимівка Волноваського району, під уламками зруйнованого вщент домогосподарства виявили тіла двох загиблих мешканців – чоловіка 68 років та його 39-річного сина. 20 березня 2024 року о 12:30 війська РФ обстріляли місто Гірник. Засіб ураження влучив по житловому кварталу. Від численних уламків та вибухової хвилі в одному з помешкань дістали поранення 58-річний чоловік та його дружина 53 років. З мінно-вибуховими травмами та осколковими пораненнями їх доставили до лікарні. У місті пошкоджено щонайменше пʼять багатоповерхівок», – ідеться в повідомленні.

У прокуратурі вказують, що, за попередніми даними, для обстрілу населених пунктів росіяни використали авіабомби КАБ-500.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочалося досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч 1, 2 ст. 438 КК України).

Форум