Керівництво Національної академії сухопутних військ привласнило 44 мільйони гривень

Читать на русском

Керівництво Національної академії сухопутних військ привласнило 44 мільйони гривень

Керівництво Національної академії сухопутних військ привласнило 44 мільйони гривень

На реконструкції військового містечка у Червонограді, що належить до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, розікрали 44 млн гривень.

Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань та екснардеп Ігор Мосійчук.

За даним слідства, двоє мешканців Львова розробили схему із заволодіння бюджетними коштами, які мали виділятися на реконструкцію будівель одного з військових містечок області. Щоб втілити в життя свій план, залучили знайомих посадових осіб військового навчального закладу та комерційну структуру. З останньою в подальшому уклали договір підряду на виконання робіт по об’єктах. Для заволодіння коштами до офіційних документів вносилися неправдиві відомості про обсяги та вартість виконаних будівельних робіт. З метою виведення коштів у «тінь» та надання легальності фінансовим операціям, підрядник перераховував субпідрядним організаціям кошти за роботи, які вони фактично не виконували.

Підозри за ч. 3 ст. 28 ч.4, 5 ст. 191, ч.1 ст.366 КК повідомили: організаторам В.А.Ломаковичу (радник міністра фінансів) та В.Я.Баб’яку; директору «Укрстройкомплект» Є.І.Клименку, начальнику начальника виробничого відділу ТОВ «Укрстройкомплект» Чубченко О.Ю. та бухгалтеру Маліцькій С.А.

Також підозри отримали старший співробітник факультету бойового застосування військ, полковник Ю.М.Черевко та командир частини, полковник І.В.Сивоус.

Нагадаймо, що ректор Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, генерал-лейтенант Павло Ткачук не стежить за навчально-освітнім процесом, а переслідує особисті інтереси.

368.media