Магазини Zara і Bershka відновлять роботу в Україні вже післязавтра

zara

Близько 20 магазинів іспанської компанії Inditex (бренди Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka , Stradivarius, Oysho та Zara Home) відновлять роботу у Києві з середи, 3 квітня.

Онлайн-магазини компанії мають відновити рообту вже у вівторок, згодом також запрацюють магазини у Львові, повідомляє іспанське інформагентство EFE.

Таким чином Inditex повертається на український ринок через два роки після призупинки роботи всіх своїх магазинів одразу після початку повномасштабного російського вторгнення.

У самій компанії уточнили, що відновлення комерційної діяльності Inditex в Україні буде "поступовим" і адаптованим "до потреб ринку". Загалом група може відновити роботу близько п’ятдесяти магазинів в Україні в найближчі місяці, переважно у столиці або західних містах.

Читайте також: Французький модний дім Chanel таємно закриває магазини і йде з Росії, – росЗМІ

Як повідомлялося, на початку березня Міністерство закордонних справ України офіційно підтвердило, що бренди іспанської компанії Inditex – Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home – повертаються в Україну.

Inditex закрила свої магазини в Україні, серед яких були бренди Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti та Bershka, 24 лютого 2022 року, у день повномасштабного вторгнення Росії. Відтоді компанія припинила доставляти товари до країни, але продовжувала платити податки та заробітну плату своїм українським працівникам. Inditex також зберігала свої договори оренди з орендодавцями під час закриття магазину, але не розголошує, на яких умовах.

У березні 2023 року Inditex вирішила остаточно закрити 269 магазинів у Росії, а решта 245 магазинів увійшла до угоди з продажу російського бізнесу новому власнику.

Автор: Михайло Орлюк