ЗСУ спростовують повідомлення про захоплення російськими військами Роботиного

Позиції ЗСУ в селі Роботине, Запорізька область, грудень 2023

Сили оборони півдня спростовують повідомлення про те, що ніби в результаті штурмових дій війська РФ зайшли в село Роботине і фактично закріпилися там.

«Атаки противника наші підрозділи відбивають артилерією ще на підступах до Роботиного, а розрізнені групи окупантів бійці 65 бригади і суміжних підрозділів знищують ударними дронами й мінометними розрахунками. Сьогодні цей населений пункт утримують бійці Сил оборони України. Отже, ворог його не контролює», – йдеться у повідомленні.

У зоні відповідальності 65 ОМБр, яка обороняє Роботине, дійсно відбуваються регулярні сутички із ДРГ противника, які заходять у село і намагаються там закріпитися, але успіху вони не мають, кажуть Сили оборони півдня.

Про це також повідомляє 65-а окрема механізована бригада ЗСУ.

Днями головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що, серед іншого, обстановка залишається напруженою в районах Роботине та Вербового на Оріхівському напрямку.

Про деокупацію села Роботине в Запорізькій області стало відомо у серпні. Після звільнення Роботиного українські війська продовжували наступ на заході Запорізької області.

Форум