Суд зобовʼязав УПЦ звільнити приміщення Михайлівської церкви у Переяславі

Суд зобовʼязав УПЦ звільнити приміщення Михайлівської церкви у Переяславі

Учора, 10 квітня, Верховний Суд зобовʼязав УПЦ звільнити приміщення церкви у Переяславі Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Міністерства культури та інформаційної політики.

Верховний Суд у складі колегії Касаційного господарського суду залишив у силі рішення Господарського суду Київської області та постанову Північного апеляційного господарського суду по справі № 911/638/23. Рішенням було задоволено позовні вимоги Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» та МКІП до Релігійної громади Української православної церкви щодо усунення перешкод у здійсненні права користування Михайлівською церквою.

Рішення Верховного Суду є остаточним та оскарженню не підлягає, Релігійна громада УПЦ Свято-Михайлівської парафії м. Переяслава має добровільно звільнити Михайлівську церкву та передати її у користування Національному історико-етнографічному заповіднику "Переяслав". У разі невиконання зобовʼязань, виконання рішення Верховного Суду буде забезпечено в примусовому порядку у встановлений законодавством спосіб.

Крім того, сьогодні Верховний Суд також залишив без задоволення касаційну скаргу Релігійної громади УПЦ по справі 924/318/23, якою вона намагалася скасувати рішення судів попередніх інстанцій.

Нагадаймо, що церква УПЦ (МП) у Вишневому "готується від нападу".