Британія передала обладнання для роботи ТЦК з реєстром військовозобов’язаних «Оберіг»

ТЦК отримали 187 ноутбуків, 187 сканерів та 187 принтерів

Уряд Великої Британії надав Україні обладнання для використання у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

ТЦК отримали 187 ноутбуків, 187 сканерів та 187 принтерів, вказано у повідомленні.

«Реєстр «Оберіг» заощаджує кошти держави та військовозобов’язаних, запобігає корупції та сприяє розумному рекрутингу. Завдяки цифровізації обліку інформація про військовозобов’язаних не може бути знищена внаслідок ракетного обстрілу чи пожежі», – зазначила заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

Раніше Чорногоренко розповідала, що на початку другого кварталу 2024 року планують запустити електронний кабінет військовозобов’язаного «Оберіг».

Також представник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі Радіо Свобода заявив, що реєстрація в електронному кабінеті військовозобов’язаних буде добровільною. За словами представника Міноборони, це зручно, оскільки «не треба буде приходити до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, стояти у черзі».

16 січня, Верховна Рада України 16 січня ухвалила в другому читанні законопроєкт, який передбачає створення єдиного реєстру військовозобовʼязаних.

Законопроєкт передбачає передачу Міністерству оборони даних про громадян віком від 17 до 60 років, які містяться у різних державних реєстрах: Податкової служби, МОЗ, Мін’юсту, МВС, ЦВК, Державної міграційної служби та інших відомств.

Форум