Рекорд за весь час роботи: "Ощадбанк" отримав торік 6 мільярдів прибутку. ІНФОГРАФІКА

ощадбанк

На основі звіту незалежного аудитора "Ощадбанк" затвердив остаточні результати 2023 року із чистим прибутком у 6 млрд₴

Про це йдеться в повідомленні банку.

"За підсумками річних коригуючих проведень фінансовий результат банку сягнув майже 6 млрд грн – це рекордний рівень за весь час його роботи. Фінальна сума прибутку перевищила попередні результати 2023 року, які було оголошено раніше, більш ніж на 1,2 млрд грн", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що завдяки цьому "Ощадбанк "піднявся на другу сходинку рейтингу прибутковості банківських установ України, згідно з даними НБУ.

В "Ощадбанку" нагадали, що минулий 2023 рік став восьмим поспіль роком, протягом якого банк демонструє прибуткову діяльність. Загальний прибуток "Ощадбанку" за ці роки становив близько 12 млрд₴

Окрім того, банк повідомив про підсумки роботи в першому кварталі 2024 року. Так, чистий прибуток за перші три місяці 2024 року становить 4,9 млрд грн – порівняно з аналогічним періодом минулого року він зріс на 2,3 млрд грн, або на 91%.

"Значною мірою це обумовлено нарощенням операційних доходів, які збільшились на 0,9 млрд грн, або на 14%, а також позитивним результатом переоцінки ОВДП з індексованою вартістю на 1,2 млрд грн", – пояснили в банку.

ощадбанк
Фінансові результати "Ощадбанку"

Як повідомлялося, за попередніми результатами, у 2023 році державний "Ощадбанк" отримав рекордні 9,5 млрд грн прибутку до оподаткування. Чистий прибуток після оподаткування становить 4,75 млрд₴ На фінальний обсяг чистого прибутку 2023 року суттєво вплинуло збільшення ставки податку на прибуток банківських установ (з 18% до 50%).

"Ощадбанк" посідає друге місце в банківській системі за обсягом чистих активів та коштів клієнтів та перше – за кількістю відділень, яких нараховується близько 1200.

Автор: Галина Ялівець