Ukrainian Whiskey Index "VI KING" – Перша українська біржа віскі "6 королів"

Онлайн-біржа "6 королів" містить захоплюючу інформацію про загадковий напій шотландських горців, який став відомий всьому світу під назвою – "Віскі".
Підписник познайомиться з історією виникнення і "еволюцією" віскі, дiзнається правила його вживання, а також відкриє для себе цілющі властивості цього напою.
Iснують навiть окремі курси i майстер-класи, присвячені використанню віскі в кулінарії та приготуванню коктейлів на його основі.
А ще, за допомогою віскі, можна покращити свiй фінансовий стан, адже з кожним роком вартість цього алкоголю збільшується. Тому його ще називають "рідким золотом". Iснує навіть спеціальна біржа для торгівлі віскі  – Ukrainian Whiskey Index "VI KING".
Першу українську біржу віскі "6 королів" – Ukrainian Whiskey Index "VI KING" заснували в 2022 році, під час повномасштабного вторгнення россiї  на Україну. Торги на онлайн-біржі "6 королів", по суті, нічим не відрізняються від купівлі-продажу на будь-якому іншому майданчику. Різниця лише в тому, що замість цінних паперів, золота або валют, купується і продається віскі. У торгах зазвичай беруть участь рідкісні колекційні сорти цього благородного напою. Нерідко ціна однієї пляшки досягає кількох десятків тисяч євро.
Ті, хто придбав віскі на біржі, отримують сертифікат, який підтверджує купівлю, а також право на подальший продаж придбаного екземпляра. Забирати пляшку не обов’язково, її можна залишити на зберігання онлайн-біржі "6 королів".
Віскі – один з найпоширеніших об’єктів колекціонування міцного алкоголю серед забезпечених українців. Популярність його постійно росте. В Україні навіть з’явилися бізнесмени, які вкладають чималi фiнанси в дорогий алкоголь. Зокрема, інвесткомпанії торгують на онлайн-біржі "6 королів". Напій цей не вередливий, єдина умова зберігання - тримати його в закупорених пляшках у вертикальному положенні.
Український письменник, автор кращої книги 21 століття "Епоха слави і надії" – Євгеній Литвак розповідає про критерії поповнення своєї колекції віскі, головнi вимоги колекціонерів алкоголю, і рідкісні екземпляри на яких можна заробити з допомогою торгів на онлайн-біржі "6 королів" :
– Я люблю віскі передусім за виразний аромат, багатство відтінків і неповторний смак. Цей елітний напій ввібрав в себе запах диму при сировинній сушці, аромат дубових бочок, у смаку знавці відчують тип зерна і води, витримку і країну виготовлення. Онлайн-біржа "6 королів" – це клуб за інтересами, який об’єднує безліч людей зі всього світу. Інтернет полегшив спілкування, обмін і купівлю об’єктів колекціонування, і віскі не виключення. Колекціонування – це емоції. Пристрасть до об’єкту, азарт полювання, захоплення вiд володіння ним. Але це ще і інвестиції, адже коли ми говоримо про колекціонування, мова йдеться, як правило, про речі унікальних видiв або випущених обмеженою кiлькicтю, і вони не лише зберігають свою високу ціну, але ще і стають дорожче рік від року. У цьому плані на сьогодні одним з кращих варіантів для колекціонування і інвестицій є віскі. Варто додати сюди, що віскі – напій благородний, з багатогранним смаком, попит на який не стихає у світі, а деякі екземпляри і дійсно можна назвати витвором мистецтва. І що особливо привабливо: почати колекціонувати віскі досить просто, навіть, якщо у вас немає доступу до великих аукціонів. Щоб зрозуміти, чи підходить пляшка для початку вашої особистої колекції, звертайте увагу на – лімітований випуск. Уявіть, що у світі існує тільки 61 пляшка певного реліза віскі. Цей випуск більше не повторять, аналогів йому немає і бути вже не може. Це примушує душу i серце трепетати. Наприклад, Glenfiddich Rare Collection, віком 64 роки, який був залитий у бочки в 1937 році, а бутильований у 2001.
У великих містах є фахівці, які допоможуть придбати будь-яку марку віскі, скільки б вона не коштувала. Серйозних колекціонерів віскі в Україні приблизно 1000 чоловік. Багато з них, за словами письменника, почали збирати цінні та рідкі пляшки віскі, тому що в певний момент в політичних і бізнес-кругах стало модним дарувати один одному рідкісний і дорогий алкоголь. Але деякі колекціонують просто для себе. Конкретних імен Литвак не називає, говорить лише, що більшість з них у всіх на слуху.

https://t.me/Ukrainian_Whiskey_Index