На Івано-Франківщині затримали кримінального авторитета "Грузина"

Читать на русском

На Івано-Франківщині затримали кримінального авторитета

На Івано-Франківщині затримали кримінального авторитета "Грузина"

Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою 25-річному кримінальному авторитету Шалві Берішвілі на прізвисько "Грузин", якому інкримінується встановлення/поширення злочинного впливу (ч.1, ч.2 ст.255-1 КК України) та наркозбут (ч.2 ст.307 КК України).

Відповідне рішення 12 квітня 2024 року постановив служитель Феміди Богдан Атаманюк.

 queideeidrhirhant

(Шалва Берішвілі)

З його тексту випливає: раніше неодноразово судимий достойник після чергового потрапляння в стіни ДУ "Івано-Франківська установа виконання покарань №12" на початку 2024 року під час перебування в камері №19 буцімто "пресував" двох ув’язнених, а також насаджував так звані "злодійські закони" в установі. Захист "Грузина" з висунутою йому підозрою категорично не згоден: згідно відомостям порталу "Судова влада", наразі адвокат Берішвілі оскаржує визначений йому "запобіжник" в апеляційній інстанції.

Зауважимо: в публічній площині про факт затримання "стремящегося" кримінального авторитета, який мав намір отримати статус так званого "смотрящого" за Івано-Франківщиною силовики звітували у четвер, 18 квітня.

В інтерпретації слідства, Берішвілі організував власне бандитське угрупування, членів якого змушував вчиняти злочини, пов’язані з насильством і наркоторгівлею.

Додамо, що раніше в публічній площині "Грузин" виринув в контексті розслідування скандальної історії з побиттям і стріляниною в середмісті Івано-Франківська зразка січня 2024 року.

У рамках цієї справи підозрюваний в хуліганстві (ч.2 ст.296 КК України) Берішвілі на майже два місяці "загримів" за ґрати, однак навесні - вийшов на волю під заставу.

"Вийшовши на волю, він продовжував розхитували внутрішнє становище в регіоні й щоразу намагався посилити свій вплив на криміногенну ситуацію", — констатували подальші кроки "Грузина" силовики.

Зауважимо, що в фокусі прискіпливої уваги правоохоронців Шалва Бадрійович перебуває тривалий час. Згідно з окремими відомостями, які "зливали" в мережу, Берішвілі зараховували до складу потужного угруповання на чолі з прикарпатськими авторитетами Іваном Климовичем ("Храмий"/"Паспортист") та Русланом Сілічем.

detective-info.com.ua