ДБР оголошує в розшук сина скандального львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича

Шукають відучора, але запевняють , що кордон не перетинав.

Станом на сьогодні, 18 січня, невідомо, де перебуває Роман Гринкевич — син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якому повідомили про підозру за статтями про шахрайство та створення злочинної організації у справі про збитки державному бюджету через неякісні закупівлі для Міноборони. Про це сказала радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян в ефірі телемарафону.

«Вчора ми повідомляли про ряд невідкладних обшуків, щоб знайти і затримати членів цього злочинного угруповання, в тому числі сина львівського бізнесмена. На жаль, мушу констатувати, що його поки не знайшли. Але підозра у шахрайстві та участі в злочинні організації йому оголошена в установленому законом порядку. Його оголошено в розшук. Якщо вам відомо про його місце перебування повідомляйте правоохоронним органам. Офіційно — кордон він не перетинав», — повідомила Сап’ян.

Вчора, 17 січня у справі Гринкевича затримали ще трьох людей — двох директорів фірм, які виконували замовлення для Міноборони, та ще одну довірену особу. Сам Ігор Гринкевич зараз перебуває в СІЗО.

Нагадаймо, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена під час спроби дати хабар у розмірі 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

11 січня ДБР арештувало майно Гринкевича. Йдеться про нерухомість, автівки преміумкласу, які перебували у власності сім’ї бізнесмена, а також про майно та рахунки підконтрольних йому компаній. // Дзеркало тижня