Зеленський пообіцяв відповісти агресору на кожен обстріл: "Росія заслуговує на те, щоб програти"

Читать на русском

Зеленський пообіцяв відповісти агресору на кожен обстріл:

Зеленський пообіцяв відповісти агресору на кожен обстріл: "Росія заслуговує на те, щоб програти"

Україна зробить все можливе і неможливе, щоб світ бачив героїзм українців, які захищають свою державу та відновлюють життя попри все. Саме про це говорив президент нашої країни Володимир Зеленський в останньому зверненні до країни.

Голова держави пообіцяв українську відповідь окупантам на кожен обстріл, бо "Росія заслуговує на те, щоб програти". І подякував кожному воїну, хто бʼється заради України.

Також президент сказав "важливі слова вдячності за сьогодні й за цей тиждень" людям, які продовжують працювати після російських обстрілів, допомагати іншим, розбирати завали та відновлювати нормальне життя.

"Усі наші рятувальники ДСНС України, медичні працівники, поліцейські, енергетики, ремонтні бригади, комунальні служби наші, волонтери. Кожному й кожній, хто береже нормальність життя, я дякую", – сказав Зеленський.

Президент нагадав про останні російські удари по Харкову, Одещині та Запоріжжю. Нагадаймо, що під час обстрілу Запоріжжя були поранені журналісти. За словами Зеленського, була поранена кореспондентка ТСН Кіра Овес, а представниця "Укрінформу" Ольга Звонарьова досі в реанімації. Голова держави побажав їм та всім іншим постраждалим якнайшвидшого одужання і пообіцяв відповідь "на кожен прояв терору проти наших людей і держави".

Окремо Зеленський відзначив людей, які проявили себе цими днями, допомагаючи зберегти життя після російських ударів.

"Запоріжжя – це рятувальники Борис Сердюк, Дмитро Бородатий, Олександр Куленко, наші поліцейські Андрій Грачов та Михайло Малахов. Вони одними з перших прибули й надавали допомогу навіть попри повторний удар. Працівники швидкої Запоріжжя Олена Кострюкова, Ярослав Бардаков та Олена Стариковська. Я дякую вам!

Харків – наші рятувальники Віталій Школа, Володимир Тишков, Максим Ашимхін та Максим Василега, працівники "екстренки" Маргарита Артеменко й Олександр Байрачний, наші поліцейські Руслан Османов та Роман Шаповалов. Я дякую всім вам і вашим колегам!

Кожного тижня є за що відзначити працівників на Херсонщині. ДСНС України, зокрема пожежники, наші рятувальники Артем Ковальчук та Дмитро Пришко, Олексій Федько. Сержанти поліції Сергій Дрозд та Богдан Кот. Дякую всім лікарям, усім медичним сестрам і братам, усім волонтерам, які підтримують медицину Херсонщини. А особливо за цей тиждень заслуговують на вдячність Юрій Шашкін, Вікторія Ганжа, Оксана Горбань. Дякую!" – зазначив президент.