Наслідки підриву Каховської ГЕС: Уряд виділив 176 мільйонів на відновлення водо- та теплопостачання Херсонщини

налоги,деньги,гривня,налоговый

Кабінет міністрів виділив понад 176,5 млн грн на відновлення об’єктів водо- та теплопостачання в Херсонській області, пошкоджених внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції.

Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 9 квітня, передає Міністерство економіки.

Зазначається, що кошти виділені Херсонській ОВА з резервного фонду державного бюджету.

"На виділені кошти планується відновити 25 об’єктів водопостачання та чотири – теплопостачання на Херсонщині. У мирний час на території, що обслуговують ці об’єкти, мешкало близько 300 тисяч людей. Сьогодні – близько 100 тисяч. І безперечно, держава докладе всіх зусиль, щоб відновити роботу зруйнованої чи пошкодженої інфраструктури та забезпечити наших громадян водою та теплом", – зазначив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Зокрема, із виділених коштів 139,38 млн грн буде спрямовано на відновлення об’єктів водопостачання, 37,16 млн грн – об’єктів теплопостачання.

Нагадаймо, раніше Кабінет Міністрів України виділив з резервного фонду державного бюджету додатково майже 980,6 млн грн на здійснення заходів щодо забезпечення транспортування питної води для потреб Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Автор: Юлiя Недашківська