В Одесі завідувача історичного меморіалу засудили умовно за хабар

Читать на русском

В Одесі завідувача історичного меморіалу засудили умовно за хабар

В Одесі завідувача історичного меморіалу засудили умовно за хабар

Завідувача Меморіалу героїчної оборони 411-ї берегової батареї КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей» Віктора Сосюка засудили умовно за вимагання хабаря.

Про це редакція 368.media дізналася з вироку Київського райсуду.

У 2023 році посадовець вимагав неправомірну вигоду за розміщення на території комплексу МАФ. Дозвіл на розміщення трьох будок обвинувачений оцінив у 5 тисяч доларів. За ці кошти він обіцяв посприяти в погодженні відповідного договору з одним із структурних підрозділів Одеської обласної ради.

Сума хабаря залежала від кількості об’єктів та місця розташування на території меморіалу. Чиновника комунальної установи затримали після передачі погоджених договорів та одержання другого траншу неправомірних коштів. Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст. 369-2 КК (отримання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування).

Суддя призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 51 тис. гривень.