Китай показав свій аналог російської ракети "Кинджал"

Читать на русском

Китай показав свій аналог російської ракети

Китай показав свій аналог російської ракети "Кинджал"

Народно-визвольна армія Китаю вперше показала пуск своєї нової і втаємниченої гіперзвукової ракети повітряного базування 2PZD-21 з літака H-6K, який є глибоко модернізованою версією радянського Ту-16. Китайський боєприпас дуже схожий на російський "Кинджал", але відрізняється тим, що не потребує спеціального носія.

У мережі зʼявилося відео, як китайський бомбардувальник H-6K запускає балістичну ракету 2PZD-21. Про це повідомило видання The War Zone.

Відео було оприлюднено на честь 1 травня, що є офіційним святом у КНР. У ролику також показано скидання звичайних авіабомб, які були у внутрішньому відсіку зброї, роботу пілотів та наземного персоналу.

Про існування китайської ракети 2PZD-21 вперше стало відомо у листопаді 2022 року, коли вона дебютувала на міжнародному авіашоу в Чжухаї AirShow China. А перша інформація про те, що Китай розробляє гіперзвукову ракету повітряного базування з’явилася у 2018 році.

Попри публічну демонстрацію, точні характеристики цієї ракети залишаються невідомими. В оприлюдненому відео 2PZD-21 з’являється лише на декілька секунд – її скидають із бомбардувальника H-6K. Також невідомо, чи було це лише скиданням, чи повноцінним запуском.

Китай показав свій аналог ракети  queiqxeihuirhant