У Повітряних силах прокоментували збиття російського Су-25

Читать на русском

У Повітряних силах прокоментували збиття російського Су-25

У Повітряних силах прокоментували збиття російського Су-25

У Повітряних силах ЗСУ розповіли подробиці збиття російського літака Су-25. Його "приземлили" на Донбасі.

Про це повідомляє речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"Ви бачите, що цей літак збив підрозділ Сухопутних військ ЗСУ. Як ви знаєте, у Сухопутних військах теж є системи ППО. Зокрема, ми бачимо роботу малого та середнього радіусу ППО, які можуть справлятися, зокрема, з літаками, і вкрай важливі", – сказав він.

За словами спікера, це збиття стало черговим свідченням, що ЗСУ потрібні відповідні засоби, щоб уражати такі цілі.

"ЗСУ потрібні переносні ЗРК, які можуть боротися як з цілями, що низько літають, так і з безпілотниками, яких досить багато. І звичайно, більш серйозні комплекси, не тільки західні, а наприклад і "БУКи", які можуть ефективно протистояти російським вертольотам і штурмовикам, зокрема Су-25", – додав Євлаш.

Що, ймовірно, допомогло уразити літак

Він не виключив, що, ймовірно, на збиття літака вплинув особистий фактор пілота.

"Якщо він (пілот, – Ред) відчув себе безстрашним і вже здійснив кілька вильотів і його не дістали, то це не означає, що його не дістануть завтра-післязавтра. Ймовірно, він вирішив, що зараз може здійснити певний проліт, але був помічений ЗСУ і знищений", – констатував він.

Що відомо про літак

Як зазначив Євлаш, переважно КАБи скидають Су-34, їх прикривають Су-35, які летять і чекають, поки відбудуться пуски, щоб уразити українські ППО.

"У тому числі Су-25 – штурмовик, його ще називають "Грач", який виконує завдання на лінії зіткнення, обстрілює позиції ЗСУ різного типу ракетами", – зазначив він.