Відомий франко-німецький виробник зброї відкриє підприємство в Україні

Читать на русском

Відомий франко-німецький виробник зброї відкриє підприємство в Україні

Відомий франко-німецький виробник зброї відкриє підприємство в Україні

Французько-німецька компанія KNDS (KMW+Nexter Defense Systems) планує створити філію на території України. Дочірнє підприємство буде спеціалізуватися на виробництві боєприпасів та ремонті військової техніки.

Рішення про створення філії було узгоджено під час зустрічі міністрів оборони Німеччини Бориса Пісторіуса і його французького колеги Себастьяна Лекорню в Берліні 22 березня. Про це останній повідомив у своєму Twitter-акаунті.

"Спільне виробництво в Україні: компанія KNDS створить дочірнє підприємство, максимально наближене до потреб українського війська", – йдеться в повідомленні.

За словами Лекорню, філія KNDS буде максимально пристосована до потреб українських Збройних Сил і вироблятиме боєприпаси та запасні частини для обслуговування німецької та французької бронетехніки, яка вже використовується українським військом.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус додав, що метою цього кроку є підтримка України у розвитку власного виробництва боєприпасів і забезпечення оперативного ремонту військової техніки.

Крім того, філія KNDS в Україні планується виробляти повноцінні системи з нуля.

Видання BFMTV зазначило, що створення філії KNDS в Україні перш за все спрямоване на оперативний ремонт вже наявної військової техніки, виробленої у Франції та Німеччині. Це стосується запчастин до колісних самохідних артилерійських установок Caesar і AMX-10RC, а також до самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 і бойових танків Leopard 2.

Ідея полягає в тому, щоб спочатку виробляти в Україні деталі, які найчастіше потребують ремонту, що спростить логістику та пришвидшить повернення техніки на поле бою.