Шеф-кухар Алексій Огороднік стверджує, що м'ясо перед приготуванням мити не потрібно. За його словами, це призводить до втрати смаку та не тільки, передає УНН.
На своїй сторінці в Instagram кухар назвав три основні причини, чому мити м'ясо не варто:
Збільшення ризику розмноження бактерій
Якщо ви вважаєте, що миття допоможе змити бактерії, то це не так, адже всі бактерії знищуються саме завдяки термічній обробці, яка вбиває бактерії на м'ясі, тому важливо дотримуватися правильного температурного режиму для курячого філе — це 75 градусів.
Втрати смаку через змивання соків
Ускладнення процесу смаження через надмірну вологу
При смаженні м'ясо не отримає якісної скоринки, адже спочатку буде випаровуватися вода. Це може зробити м'ясо вареним, а не смаженим.
Водночас Огороднік рекомендує просушити м'ясо перед маринуванням і приготуванням.