п’ятниця01 листопада 2024
obkom.org.ua

Чи потрібно мити м'ясо перед приготуванням? Шеф-кухар спростив популярний міф.

Шеф-кухар Олексій Огородник пояснив, чому не варто мити м'ясо перед приготуванням. Він назвав три основні причини: ризик розмноження бактерій, втрата смаку та погіршення якості смаження.
Стоит ли мыть мясо перед готовкой? Повар развеял этот распространенный миф.

Шеф-кухар Алексій Огороднік стверджує, що м'ясо перед приготуванням мити не потрібно. За його словами, це призводить до втрати смаку та не тільки, передає УНН.

На своїй сторінці в Instagram кухар назвав три основні причини, чому мити м'ясо не варто:

Збільшення ризику розмноження бактерій

Якщо ви вважаєте, що миття допоможе змити бактерії, то це не так, адже всі бактерії знищуються саме завдяки термічній обробці, яка вбиває бактерії на м'ясі, тому важливо дотримуватися правильного температурного режиму для курячого філе — це 75 градусів.

Втрати смаку через змивання соків

Ускладнення процесу смаження через надмірну вологу

При смаженні м'ясо не отримає якісної скоринки, адже спочатку буде випаровуватися вода. Це може зробити м'ясо вареним, а не смаженим.

Водночас Огороднік рекомендує просушити м'ясо перед маринуванням і приготуванням.

З гарбузом та на основі рецепта 16 століття: готуємо яблучні пироги25 жовтня 2024, 15:32 • 123871 перегляд