МЗС Росії пригрозило США через можливу конфіскацію заморожених активів

Читать на русском

МЗС Росії пригрозило США через можливу конфіскацію заморожених активів

МЗС Росії пригрозило США через можливу конфіскацію заморожених активів

МЗС Росії пригрозило розірвати відносини з США у разі конфіскації заморожених активів.

Росія готова розірвати дипломатичні відносини з США, якщо Вашингтон вирішить конфіскувати російські активи або зробить ставку на військову ескалацію в Україні, заявив російському "Інтерфаксу" заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, повідомляє "УНІАН".

"Ми готові до будь-яких сценаріїв, і США не повинні мати ілюзію, якщо вона у них існує, що Росія, що називається, тримається обома руками за дипвідносини з цією державою", – підкреслив Рябков.

За його словами, дипломатичні відносини – це "не якийсь тотем, якому потрібно поклонятися, це не священна корова, яку всі бережуть".

Однак "ініціативно йти на їх злам" Москва не збирається, оскільки США і Росія відіграють "центральну роль" у підтримці міжнародної безпеки та стратегічної стабільності, зазначив Рябков.

Заява заступника голови МЗС РФ прозвучала на тлі повідомлень про те, що адміністрація президента США Джо Байдена, зіткнувшись з проблемами з питання виділення допомоги Києву в Конгресі, почала термінові переговори з союзниками про використання заморожених російських активів для військової допомоги Україні.

Відповідні переговори з владою Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, Канади та Японії останнім часом прискорилися, тому що в США хочуть розробити стратегію до 24 лютого 2024 року – другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Йдеться про приблизно 300 мільярдів доларів російських активів.