Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?

Війна війною а пограбунок та знищення Лісового господарства директором Кутської філії ДП”Ліси України” Юрієм Соймою під “дахом” генерального директора ДП”Ліси України” Юрія Болоховця як правило!

З перших днів перебування на посаді директора філії Кутське ДП”Ліси України” Сойма Ю.Ю. поставив собі завдання знищити любими шляхами дане підприємство.

Своїм бездарним управлінням довів до того, що з жовтня 2023 року по сьогоднішній час підприємство не отримало ліміти на рубки формування та оздоровлення лісів, що в свою чергу зірвало опалювальний сезон. Жителі району особливо гірських негазифікованих населених пунктів – залишились без засобів на опалення, тобто без дров.

Така ситуація спричинила виникнення конфліктних ситуацій між лісовою охороною та жителями даних населених пунктів на котрих знаходиться Кутська філія ДП”Ліси України”.

На численні звернення жителів району, органів місцевого самоврядування  відносно відсутності дров - Сойма Ю.Ю., не вживав жодних заходів по вирішенню даного питання,  натомість виставляв неправдиву інформацію на сайті про те , що підприємство типа в змозі забезпечити потребу жителів району в дров’яній деревині, а насправді заводив людей в оману.

Такий безгосподарський  підхід Сойми Ю.Ю., привів до того, що за лютий – березень 2024 року незаконних рубок офіційно зафіксовано більше як на 75 000 000(сімдесять п’ять)млн. грн, і це за інформацією очевидців лише приблизно 5 % від фактичних самовільних рубок на підприємстві.

Зараз за таку без господарську діяльність директора Кутської філії ДП”Ліси України” Юрія Сойми яка призвела за період з жовтня 2023 року по квітень 2024 року у філії «Кутське лісове господарство» ДП «Ліси України» зафіксували незаконних рубок на суму близько 75 млн. грн. почала бити на сполох Косівська районна військова адміністрація, яка 26 квітня 2024 року провела нараду з керівництвом та працівниками Кутського лісового господарства, представниками профільного відділу райдержадміністрації, поліції та прокуратури.

https://www.facebook.com/share/p/XBpfeRmNqR9a3mhL/?mibextid=cR73hX

Та після наради, директор Юрію Соймі раптово здоров’я “підвело” і бідний “зліг” на лікарняний, та вже “хворому” не заважає за рахунок Кутської філії роз’їджати по західній Україні в приватних питаннях.

Замість того , щоб вжити всіх заходів по недопущення виникнення нових незаконних рубок – Сойма Ю.Ю., всіляко прикриває незаконні рубки, прикладом того є той факт, що Соймою Ю.Ю., після того , як працівники відділу лісового господарства лісгоспу виявили масові незаконні рубки зокрема на території двох лісництв - Соймою Юрієм не було належно відредаговано та не було зроблено подання до профкому на звільнення посадових осіб, які допустили дані лісопорушення, а також не було скеровано матеріали до ДБР, так як в даних проступках посадових осіб є ознаки кримінального правопорушення а лише чомусь в поліцію.

Це все підтверджує лише те , що Сойма Ю.Ю., явно пов’язаний із кришуванням самовільних рубок.  Ще один яскравий приклад - знаючи, що майстерська дільниця одного із лісництв знаходиться два тижні без охорони не вживав жодних заходів по забезпеченню там охорони, як наслідок збитки за два тижні сягнули більше 20 000 000(двадцять)млн грн.

Проаналізувавши інформацію Карпатського офісу відносно рентабельності філій даного офісу видно, як  фінансово довів Сойма Ю.Ю., Кутську філію ДП”Ліси України” до катастрофічних фінансових показників по офісу(рентабельність за перший квартал 2024 року по філії становить мінус 400%)

На такі мінусові показники вплинули   також і махінації, які проводить Сойма Ю.Ю. із придбанням необґрунтованим і по залишених цінах запчастини до різної техніки, необґрунтоване списання паливно - мастильних матеріалів, неконтрольоване витрати на роботу екскаватора,  на якого іде списання величезна кількість пального, а роботи не видно і реалізації не має, а затрати колосальні , при цьому кожного місяця Сойма Ю.Ю. бере позику в ДП “Ліси України” для виплати заробітної плати працівникам і сплати податків і за таку безгосподарську роботу Сойми Ю.Ю. – ДП “Ліси України” платять йому заробітну плату понад 100 000(сто тисяч)тис грн що місяця, це в той час коли не вистачає коштів на допомогу армії.

Замість того, щоб організувати роботу на підприємстві по виконанню фінансово – економічних показників – Сойма займається агітуванням працівників щодо підписання договорів із страховою компанією “Метлайф”,  використовуючи при цьому адмінресурс. На роботі в підприємстві Сойма на тиждень буває максимум 2 - 3 дні, при цьому вирішуючи якісь свої приватні питання.

Звичайно, що весь цей безгосподарський підхід Ю. Сойми – кришує вище керівництво в особі генерального директора ДП “Ліси України” Юрій Болоховець, і цікаво, скільки ще потрібно допустити збитків на даному підприємстві самовільними рубками, розкраданням тощо, щоб нарешті керівництво офісу і ДП Лісів України притягнуло Сойму Ю.Ю. до відповідальності за скоєні злочини в лісі Кутської філії ДП”Ліси України”?

З цього ж питання вбачається відповідь: Юрій Сойма(молодший), завдячуючи своєму батькові Сойма Ю.М. та  «батькові по крові» Болоховцю Ю.В., оскільки використовують одні й ті ж злочинні методи та схеми збагачення, має певний шанс отримати як бонус (обіцяне Болоховцем батькові) посаду головного лісника в рідному Рахівському районі а можливо й Закарпатської області, тим самим досягає двох цілей, по перше: будучи офіцером нічим не ризикує, не йде служити – захищати Батьківщину від східного ворога -  Росії, користується недоторканістю та бронюванням,  по друге: вміло продовжує лінію пограбунків та  незаконного збагачення розпочаті його батьком за повного сприяння та підтримки київських кураторів.

Джерело Микола Кокіш-Мельник