Захоплення Авдіївки не дасть окупантам значного оперативного успіху, - розвідка Естонії

Читать на русском

Захоплення Авдіївки не дасть окупантам значного оперативного успіху, — розвідка Естонії

Захоплення Авдіївки не дасть окупантам значного оперативного успіху, — розвідка Естонії

У розвідці Естонії вважають, що можлива окупація Авдіївки Донецької області не дасть окупантам значних оперативних успіхів. Російська армія ціною великих втрат досягає тактичного успіху на деяких лініях фронту. Росія хоче мати хоч мінімальну ініціативу в Україні.

Про це заявив голова оперативного відділу Генерального штабу Естонії полковник Тармо Кундла, передає ERR.ee.

Він повідомив, що армія Росії активізувалася за умов позиційної війни й може захопити кілька невеликих населених пунктів, але це не дасть окупантам переваги на оперативному рівні.

Загарбники продовжили наступ по всій лінії фронту, а також просунулися в селах на північ і південь від Авдіївки.

"Падіння Авдіївки можливе, але це залежить і від України. Вони вирішують, чи будуть вони продовжувати опір, чи відступають. Місто ще не оточено", — стверджує глава естонської розвідки.

Кундла переконаний, що найближчим часом у РФ не буде можливості зайняти більше території у Донецькій області.

"Якщо російським військам вдасться захопити місто, то це тактична перемога, яку потрібно добре презентувати громадськості, але вона не дає значного оперативного рівня успіху", — наголосив він.

За його словами, якщо ЗСУ вирішать покинути Авдіївку, щоб зберегти живу силу, "нічого страшного з ними не станеться", оскільки українські сили вже підготували нові оборонні позиції на захід від міста.

Кундла додав, що найближчими тижнями російські війська також можуть захопити населений пункт Мар’їнка на південь від Авдіївки.

Полковник нагадав, що, за даними українського Генштабу, за два місяці на Донеччині ліквідовано приблизно 25 тисяч російських військових, із них 80 відсотків — у боях під Авдіївкою.

"Загалом війна на виснаження триває, Росія володіє ініціативою, і її підрозділи ціною великих втрат досягають тактичного успіху на деяких лініях фронту. Але це не призводить до оперативного успіху", — резюмував Кундла.