Відставка Кубракова

Олександр Кубраков

Відставка Кубракова зараз – це ознака супротиву корумпантів.

Зміни в Держвідновленні

  • Я добре знаю, які процеси змін запущені в Держвідновленні (колишньому Укравтодорі). Наприклад, там вже почали перехід на електронні(!) накладні та почали примус своїх замовників до публікації кошторисів (тобто фактичні ціни на будматеріали мають бути відкриті, як і ціни на яйця Резнікова). І дуже добре уявляю собі, скільки і якого народу хочуть зупинити/відкотити ці зміни.
  • Юрій Голик був ініціатором "Великого будівництва" як проекту, в якому Кубраков грав роль виконавця з підписом і печаткою. Після початку вторгнення Кубраков позбавився Голика, який зайняв місце за столом у Єрмака.

Юрій Голик за столом у Єрмака

  • З Кубраковим у перший рік вторгнення точно відбулась якась метаморфоза. Вхід Мустафи Найєма і Валерія Іванова на Укравтодор з подальшим ребрендінгом на Держвідновлення – це була не символічна зміна. А як говорив вище – дуже практична. Результати – видимі. Для мене найкращою ілюстрацією є те, що до вторгнення в Укравтодорі клали х#й на публікацію кошторисів, а там де не клали – ціни були квадратні. Я про це писав регулярно і не один рік. А зараз це радикально змінилось. Достатньо сказати, що Держвідновлення само оприлюднило мільярдні кошториси на будівництво водогонів, віддали їх на перевірку американцям в USAID, і ніхто – в тому числі "Наші гроші" — не змогли знайти в них "картелістських марж". Це реальна зміна, а не просто болтовня.

Зброя, накриття для енергооб’єктів та будівництво водогонів

  • Саме команда Кубракова тоді везла зброю в Україну, оскільки Міноборони Резнікова не вміло. Саме його команда почала будувати накриття над найбільшими енергетичними підстанціями України, а не Міненерго Галущенко, яке по ідеї і має займатись безпекою енергооб’єктів. Саме його команда займається будівництво водогонів на Дніпропетровщині, Запоріжжі і Миколаївщині після руйнування рашистами Каховської ГЕС, а не місцеві обладміністрації.

Кампанії по дискредитації

  • Під час війни Кубраков налагодив стосунки з американцями, які і інвестують більше всіх в українську демократію. По анонімним тєлєгам і інформпомийкам якраз про це і прокотили нещодавно хвилю заказух, що він продався американцям. Що цілком вкладається в настрої Зеленського.
  • Також Кубраков здав НАБУ кількох будівельних корупціонерів і "слуг народу". І знову ж таки "Джокер" з "слуги народу" назвав його "стукачом і крисою". Що цілком вкладається в толерантне ставлення Зеленського до Татаровського сприйняття корупції.
  • Відтак Кубраков був небезпечним для Єрмака. Оскільки він фактично був незалежним комунікатором з Зеленським, Заходом і антикорупціонерами.
  • Кубракова довго токсичили. Але ось ті всі заказухи не справили враження на Захід. Тому публічно викочувати йому пред’яву у корупції ніхто не наважився. Вирішили йти через скудоумних "слуг народу", які ротом Безгіна щось вичавили з себе про необхідність децентралізації бла-бла-бла. Тобто вирішили звільнити Кубракова з посади міністра інфраструктури через розділення міністерства на два різних. Чим вчергове зробили клоуна з Зеленського. Бо він нещодавно публічно говорив з Шмигалем про економію бюджетних грошей через злиття міністерств (тоді б відбулось хоча б економія на сервісних робітниках типу бухгалтерів). А тут взяли – і вирішили поділити, тобто збільшити кількість сервісників і відповідно збільшити бюджетні виплати. Тобто по факту ми з вами – платники податків – ще й заплатимо за бажання Єрмака спекатись Кубракова.
  • Також Кубракова дискредитували перед ринком. Марченко в Мінфіні фактично блокував виплати грошей підрядникам Держвідновлення. Зараз будівельникам за зведення накриттів над підстанціями винні вже купу мільярдів(!), і звісно це позначається на спроможності будівельників робити роботу. Бо вони ж за свої мільярди мусять купувати бетон і арматуру. А свої гроші – небезкінечні.

Юрій Голик, Сергій Марченко та Андрій Смирнов

  • Також Кубракова дискредитували перед його власними підлеглими. Урядовці Шмигаля обрізали рівень зарплат "кубраковцям" до непристойно малих величин. Я вам так скажу – люди, які в Держвідновленні займаються мільярдними закупівлями, цього року мають зарплати на рівні 15 тисяч гривень. Я бачив дані – настільки жорсткого обрізання не було в інших держструктурах. І тільки сьогодні бачив допис, що робітники автозаправок мають десь 20 тисяч гривень. Звісно, що звідти почали масово тікати робітники. Тобто у Єрмака свідомо душать структуру.

Страхи Єрмака

  • До чого це все? Думаю, що це через страх Єрмака перед неконтрольованим спілкуванням Зеленського з кимось окрім нього і Татарова. А також підготовка до великих потоків грошей на відбудову. Після Міноборони це буде найбільший кешфло в історії України. Тому оті всі відкриті кошториси і електронні накладні – це ж прям пі*дєць)))
  • В общім, я щєтаю так. Було б чесно, якби тепер новостворене "шляхове" міністерство очолив Юрій Голик (чи він гірше розбирається в грошах будівництва?). Якби новостворене "регіональне" міністерство очолив Георгій Біркадзе (погугліть мем "37 мільярдів тільки вкрали, ой вклали, вибачаюсь, в фортифікації"). Ну а Єрмак би став вже повноцінним президентом. Нєнуашо. бо зараз всі ці персонажі не несуть жодної юридичної відповідальності не за які рішення. А так нехай беруть печатки в руки і відповідають потім по всій строгості закону за зроблене чи не зроблене. А то попривикали націоналізувати збитки та приватизувати прибутки.

Юрій Ніколов