Харківщина: неготові оборонні рубежі біля Липців за 10 км від державного кордону України

"...Багато хто зі скепсисом сприйняв тезу про комісію і пошук виннихівщині та захопленні 100+ квадратних кілометрів території України — А.) (у прориві ворогом оборони ЗСУ на Харк. І ми мабуть погодимося, адже замість пошуку винних — все списується на "дискредитацію" та вороже ІПСО.

Змушені додатково надати кадри однієї з непідготовлених позицій ВОП за 10 км від ДКУ (у 2023-му найближчий ворожий СП знаходився взагалі на відстані 15 км), якими з нами поділилися бійці (ФОТО ВГОРІ).

І тут йдеться не про відсутність інженерно-фортифікаційних споруд, а саме про неякісну їх підготовку та некомпетентний підхід, який, скоріше за все, подавався військово-політичному керівництву як "успішність", з чого навіть могли зробитися висновки про "завершальні етапи вибудови ІФС", зокрема, на Харківщині.

Забігаючи наперед, розвіємо тези про "почали облаштовувати" та "вороже ІПСО". Інші позиції "фортифікацій" мають тільки її назву, адже вони не починали облаштовуватися взагалі. І виглядає дуже дивно, що в 10 км від державного кордону протягом 2023-2024 років там змогли здійснити тільки перший етап вибудови. Подібний халатний підхід до процесу роботи зіграв злий жарт в районі Очеретиного. І тільки через те, що нашим бійцям довелося відійти з позицій, вдалося уникнути втрат від легкого ураження артилерією та FPV-дронами. На їх місці, на щастя, опинилися якраз московити. Щодо тези "постійних обстрілів", то їх активізація почалася ближче до наступальних дій.

Якщо й далі корупція та непрофесіоналізм списуватиметься на ІПСО, то у нас всіх великі проблеми з майбутнім. Все ж таки варто зосередитися на перевірках..."

Джерело: DeepState

Тим часом

Росіяни на Харківщині дійшли тільки до першої з трьох ліній фортифікацій — Зеленський

Президент України, Верховний головнокомандуючий Володимир Зеленський наголосив, що до "бетонної лінії оборони" ворог не дійшов, і те, що так хтось каже, – "це маячня". За його словами, росіяни дійшли тільки до першої лінії.

Про це Зеленський заявив сьогодні на зустрічі з журналістами, передає "Українська правда".

"Перша лінія – це не кордон, там неможливо будувати, тому що через відповідну зброю, якою працювали росіяни, наші люди гинули. Вони (росіяни — УП) приблизно там зараз й знаходяться. Це є перша лінія, лінія, яку побудували на війні, під постійним вогнем, наші військові. Першу та другу лінію будують військові, а третя лінія побудована місцевими владами. Вона найпотужніша — не тому, що вони краще за військових, а просто тому, що вона далі від зброї, від снарядів, від обстрілів" — сказав президент.

Висновки робіть самі.

«Аргумент»