Влада закликала жителів Київщини дотримуватися комендантської години на Великдень і реагувати на повітряну тривогу

Пасхальне богослужіння Православної Церкви України в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври та освячення пасок. Київ, 16 квітня 2023 року

Голова Київської обласної військової адміністрації (ОВА) Руслан Кравченко закликав місцевих жителів не порушувати комендантської години на Великдень і не ігнорувати повітряну тривогу.

«Незабаром ми будемо святкувати Великдень. Попри складну безпекову ситуацію маємо зробити все, щоб для кожного мешканця Київщини свято було мирним та спокійним. Комендантська година у Великодню ніч на Київщині залишається незмінною. Тому прошу всіх мешканців області її дотримуватися», – сказав Кравченко, якого цитує пресслужба Київської ОВА.

Він повідомив, що для забезпечення публічної безпеки і порядку на культових спорудах загалом буде залучено понад 1800 правоохоронців.

Місцева влада також рекомендує обмежити проведення масових релігійних заходів на територіях храмів, а провести богослужіння в онлайн-режимі. Руслан Кравченко також закликав всіх не нехтувати сигналом повітряної тривоги і в разі небезпеки йти в укриття.

Раніше Служба безпеки України закликала українців напередодні Великодня і в саме свято обмежити відвідування масових заходів, дотримуватися комендантської години і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

У Національній поліції також нагадали, що на Великдень в Україні діятиме комендантська година, а до забезпечення будуть залучені понад 23 тисячі правоохоронців.

В Україні цього року православні віряни та греко-католики відзначатимуть Великдень 5 травня.

Форум