Загарбники штурмують Роботине на "Уралах" і кидають своїх поранених солдатів

Читать на русском

Російські окупанти намагаються штурмувати в напрямку Роботиного у Запорізькій області малими групами, не шкодуючи своїх солдатів і полишаючи напризволяще "трьохсотих". При цьому броньовану техніку ворог не використовує, натомість в атаку йдуть старі "Урали", обшиті антидроновою сіткою.

Про це розповів командир 3 батальйону оперативного призначення бригади "Спартан" НГУ підполковник Олександр Букатар в ефірі Армія TV. За його словами, на цьому напрямку фронту напружена ситуація.

"Ворог постійно намагається штурмувати й звітує в інтернет-просторі, що Роботине він контролює. Але це повна маячня. Хоча вони постійно намагаються це робити, штурмувати, просочуватись", — розповів Букатар.

За його словами, окупанти не евакуюють ні загиблих, ні поранених з поля бою.

"Вони кажуть, що своїх не кидають, але це давно міф. Тому що вони навіть своїх поранених кидають. У них немає жодної евакуації, і людей вони відправляють в один кінець", — додав командир батальйону.

Він зазначив, що останнім часом ворог почав активно використовувати нічні дрони зі скидами й нічні FPV-дрони. Комбат припустив, що можливо в окупантів появився новий підрозділ, який спеціалізується саме на БПЛА.

А от броньовану техніку росіяни вже деякий час не використовують, зазнавши значних втрат від українських захисників.

"Ворог діє по "сіряку" чи на самому світанку. Техніку деякий час не використовують, тому що всі подібні спроби були марні. Дійшли до того, що були штурми на "уралах", які обшивалися антидроновою сіткою. Також росіяни почали використовувати БМП-1 і МТ-ЛБ. Це стара техніка, хочемо вірити, що це від нестачі техніки", – зазначив комбат Олександр Букатар.