ДПСУ: від 24 лютого понад 30 осіб загинули при спробі нелегального перетину західного кордону

Викрито близько 450 злочинних груп, які спеціалізувались на незаконному переправленні осіб через кордон.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну встановлено смерть понад 30 осіб, які намагалися нелегально перетнути західний кордон, повідомив прессекретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в інтерв’ю «Укрінформу».

«Вони отримують якісь інструкції, переводять кудись кошти, фактично, за інструкцію. А потім стикаються з тим, що маршрут пролягає по гірській річці... І тому хтось при спробі подолати гірську річку чи перейти гори втратив життя… Крім цих перешкод, у горах є дикі тварини, які також створюють серйозну загрозу для життя», – розповів Демченко.

Він зазначив, що спроби незаконно перетнути кордон відбуваються щодня. Найбільше – поза межами пунктів пропуску на кордоні з Молдовою та Румунією. На кордоні з Польщею фіксується найбільша кількість спроб перетину за підробленими документами.

Також, за словами Демченка, від початку воєнного стану було викрито близько 450 злочинних груп, які спеціалізувались на незаконному переправленні осіб через кордон.

Раніше, 29 квітня, прикордонники повідомили, що викрили канал нелегального перетину державного кордону України для військовозобов’язаних чоловіків. Семеро затриманих чоловіків домовились з місцевим жителем про те, що він доставить їх до Румунії. За це організатор запросив з кожного від 6 до 9 тисяч євро.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон.

Форум