На Херсонщині окупанти вбили школяра на очах у родини: "Привели додому і застрелили"

Читать на русском

На Херсонщині окупанти вбили школяра на очах у родини:

На Херсонщині окупанти вбили школяра на очах у родини: "Привели додому і застрелили "

На тимчасово окупованій частині Херсонщини в одному з населених пунктів окупанти днями застрелили школяра. Учня 8-го класу стратили на очах у родини, його мати намагалася після цього покінчити життя самогубством.

Приводом для вбивства підлітка стали підозри загарбників, що він начебто щось не те сфотографував. Про це під час пресконференції 21 грудня розповів очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, черговий жахливий злочин загарбники скоїли в одному з окупованих населених пунктів Херсонщини 20 грудня.

"Страшна там ситуація…В одній із громад вбили учня 8-го класу, в одному з населених пунктів. Просто на очах у родини... За те, що малий просто проходив і десь начебто щось фотографував, його схопили, привели додому і застрелили", – розповів він.

Після розправи над хлопчиком його мама намагалася вкоротити собі віку, додав Прокудін.

"Мати ледь не збожеволіла, з петлі витягли... Зараз її шукають. Це вчора (20 грудня. – Ред.) відбулося", – сказав він.

Очільник Херсонської ОВА додав, що директор школи, де навчався вбитий загарбниками хлопчик, напише заяву до поліції. Готують також звернення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця та усіх компетентних органів та структур.

Прокудін також розповів, що на окупованих територіях регіону загарбники продовжують примусову паспортизацію населення. Вони розгорнули масовану пропаганду, спрямовану насамперед на дітей. Вчителів змушують працювати за російськими програмами.

 dqdiqhiqdkidedant