Через похолодання «стрімко» збільшилось споживання світла – «Укренерго»

«Укренерго» закликає українців обмежити користування потужними енергоємними приладами із 19:00 до 22:00

Через похолодання та хмарну погоду в Україні «стрімко» збільшилось споживання електроенергії, йдеться у повідомленні пресслужби «Укренерго» 17 квітня.

«Сьогодні вранці його рівень на 6,5% більше аналогічного показника вчора. Для того, щоб покрити таке зростання потрібно додатково включити 3-4 блоки на теплових електростанціях. Але зараз такої можливості немає – теплові електростанції є однією з основних цілей ракетних ударів росіян», – кажуть енергетики.

Крім того, диспетчерський центр «Укренерго» закликає українців обмежити користування потужними енергоємними приладами із 19:00 до 22:00.

Відключення світла та обстріли: як живе Харків під постійними атаками РФ (відео)

Будь ласка, зачекайте

12 квітня міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що українська енергетична система зберігає стабільність попри серію російських атак із застосуванням ракет і безпілотників. За словами міністра, найскладнішою наразі є ситуація з електропостачанням у Харкові та Харківській області, де застосовуються графіки відключень.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Форум