"Київстар" відновлює роботу

київстар

Перші абоненти найбільшого оператора зв’язку України "Київстар" почали повідомляти про відновлення роботи його мобільної мережі, зокрема в Києві та Київській області.

Зв’язок починає з’являтися у абонентів "Київстару" після перезавантаження телефону, проте не у всіх, передає Інтерфакс-Україна,

Своєю чергою CРО "Київстар" Михайло Нестор написав у соцмережах про відновлення голосового зв’язку в абонентів компанії.

"Як ви вже бачите, почав з’являтися голос по країні. Обережно розгортаємо. Перевіряйте ваші сімки", – написав Нестор у "Фейсбуці".

У пресслужбі "Київстару" уточнили, що станом на 18.00 середи, 13 грудня, спеціалісти компанії розпочали включення голосового зв`язку по всій Україні.

"Відновлення послуг відбуватиметься поступово, тому до кінця дня ще можливі короткочасні складнощі. У такому випадку рекомендуємо абонентам перезавантажити телефони і відключити послугу VoLTE – це можна зробити в налаштуваннях телефону. Наразі спеціалісти компанії працюють над відновленням послуг передачі даних та SMS і ми сподіваємось, що вони також будуть відновлені протягом доби", – йдеться у повідомленні компанії.

Після повного відновлення та стабілізації роботи мережі, у "Київстарі" обіцяють почати роботу над компенсаціями абонентам та корпоративним клієнтам, які постраждали через відсутність зв`зку.

Як повідомлялося, вранці 12 грудня абоненти "Київстару" почали масово скаржитися на відсутність мобільного зв’язку та інтернету. Пізніше в "Київстарі" заявили про технічний збій у мережі, через що можуть бути недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет. Спеціалісти компанії працюють над усуненням проблеми, але скільки це триватиме, наразі невідомо.

Пізніше мобільний оператор заявив, що причиною збоїв стала потужна хакерська атака.

Компанія поки не повідомила про остаточні терміни усунення збою через серйозне пошкодження інфраструктури мережі.

Автор: Галина Ялівець