Міністерка оборони Нідерландів закликала активізувати виробництво зброї в Україні

Читать на русском

Міністерка оборони Нідерландів закликала активізувати виробництво зброї в Україні

Міністерка оборони Нідерландів закликала активізувати виробництво зброї в Україні

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен заявила, що в Україні необхідно збільшити виробництво зброї. За її словами, цього можна досягти лише у тому випадку, якщо Україна працюватиме над усіма можливими варіантами.

Оллонґрен наголосила, що Європа та США також мають подбати про збільшення виробництва зброї.

Про це вона розповіла в інтерв’ю "Укрінформу".

Глава оборонного відомства заявила, що європейські партнери України розуміють, наскільки скрутною є ситуація на фронті через те, що українським військовим не вистачає боєприпасів. Проте вона висловила впевненість, що дефіцит озброєння вдасться подолати.

Окрему увагу вона присвятила протиповітряній обороні. Оллонґрен констатувала, що країна-терористка Росія використовує безліч ракет, безпілотників та авіаційних бомб, від яких Україні доводиться захищати свої міста та мирних жителів. За її словами, Нідерланди вже працюють над збільшенням виробництва різноманітних систем озброєння.

"З боку Нідерландів ми дуже активно співпрацюємо з нашою галуззю, з нашими виробниками, щоб переконатися в тому, що вони збільшують виробництво, що ми відкриваємо нові виробничі лінії, здійснюємо спільні закупівлі, які становлять великі замовлення для України", – сказала Оллонґрен.

Водночас вона наголосила, що найбільш ефективний спосіб подолати дефіцит боєприпасів – це збільшення виробництва зброї саме в Україні.

"На мою думку, треба пробувати все. Ми повинні працювати над виробництвом в Україні, ми повинні працювати над виробництвом в Європі, Сполучених Штатах, інших країнах. Ми також маємо подивитися, чи можливо знайти більше наявних запасів, які можна використати. Тож працюємо над усіма можливими варіантами", – заявила Оллонґрен.