Закарпатці перекривали трасу "Київ-Чоп", протестуючи проти дій ТЦК

Біля сіл Ракошино та Карпати, що в Мукачівському районі в Закарпатській області , люди протестували проти примусової мобілізації і побоїв, які застосовують працівники військкоматів.

Про це повідомили місцеві видання «Закарпаття 24» та «21 Ужгород».

Причиною мітингу організатори називали «терористичні, бандитські методи мобілізації», коли людей б’ють і викрадають із вулиць.

За їхніми словами, це порушує права людей і призводить до недовіри до влади й головнокомандувача. Це, мовляв, може призвести «до бунтів усередині держави».

«Лише [якщо ми паралізуємо] транспортне сполучення в нашій області, на нас звернуть увагу», — ішлося в повідомленні від 23 березня, у якому анонсували акцію протесту у двох місцях траси «Київ — Чоп».

Вимогами мітингарів було вручання повісток «лише цивілізованим та законним методом», тобто без застосування побоїв і викрадень.

«Зараз уже попередньо маємо розуміння особи організаторки цих заходів», — сказала речниця поліції Закарпатської області в коментарі hromadske. За її словами, станом на зараз рух на трасі відновили й автівки вже вільно проїжджають. Спочатку рух розблокували в межах населеного пункту Карпати, а згодом — і в Ракошині.

Також у поліції заявили, що відкриють кримінальне провадження за ст. 279 Кримінального кодексу України — тобто блокування транспортних комунікацій. Винним загрожує штраф до 2550 гривень, до двох років виправних робіт, до шести місяців арешту або до трьох років обмеження волі.