Служба у справах дітей Боярської міськради шукає сім’ї, які готові стати патронатними вихователями

Служба у справах дітей Боярської міськради шукає сім’ї, які готові стати патронатними вихователями

Служба у справах дітей Боярської міської ради шукає сім’ї, які готові у своїх домівках тимчасово прихистити дітей, які потребують захисту через те, що їхні батьки потрапили у скруту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на канал Боярської МТГ.

Щоб не передавати дітей з родин зі скрутними обставинами до інтернатів чи притулків, держава фінансує патронатні сім’ї, які готові тимчасово замінити дитині батьків на період вирішення складних життєвих обставин. Це можуть бути подружні пари або двоє дорослих членів сім’ї чи осіб, що мешкають разом. Термін, який дитина перебуватиме у родині, становить від трьох до шести місяців. Щоб стати патронатною сім’єю, необхідно мати:

  • досвід виховання власних дітей, які старше 4-х років, або професійний досвід роботи з дітьми;
  • добровільного помічника — повнолітню особу (чоловіка або дружину, сина чи доньку або іншого члена сім’ї), яка проживає на спільній житловій площі, готова допомагати у догляді за влаштованою дитиною;
  • належний стан житла (свого, орендованого чи у користуванні) зі зручностями та однією кімнатою для розміщення влаштованих під патронат дітей;
  • бажання навчитися патронату через короткий безплатний курс тренінгової підготовки, щоб укласти договір з головою громади і допомагати дітям та отримувати кошти за цю роботу.

Станом на 1 січня 2024 року на дітей, влаштованих в сім’ю, виплачується соціальна допомога у розмірі 6 407,5 грн для дітей віком до 6 років та 7 990 грн для дітей віком від 6 до 18 років. На влаштовану під патронат дитину з інвалідністю виплата складає 3,5 прожиткових мінімуми відповідно до віку дитини.

Патронатні вихователі отримують:

  • щомісячну винагороду за надання послуги патронату у сумі 15 140 грн;
  • відрахування до ПФУ, що гарантує накопичення соціального стажу та врахування під час призначенні пенсії;
  • кошти за "перепочинкові" періоди між вибуттям дитини та влаштуванням іншої (від 7 до 19 календарних днів).

Дізнатися більше про патронат та отримати додаткову консультацію можна за тел.: 063 512 43 97 або особисто у Службі у справах дітей Боярської міської ради за адресою: м. Боярка вул. Білогородська, 13.

Нагадаймо, що діти 14-17 років з Боярської громади мають змогу відвідати літній табір для майбутніх молодіжних лідерів "ЛідерCamp 3.0" у Шотландії.