Ракети для HIMARS і боєприпаси: США оголосили про новий пакет для України на $400 мільйонів

himars

Сполучені Штати оголосили про виділення нового пакета оборонної підтримки для України загальною вартістю $400 мільйонів, який включає ракети для HIMARS, а також боєприпасів для артилерії та бронетехніки.

Об этом сообщает Репортер РУ


Про це йдеться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій на сайті Держдепу.

"Відповідно до повноважень, делегованих президентом Байденом, я дозволяю наше 33-е вилучення американської зброї та обладнання для України з серпня 2021 року на суму $400 мільйонів", – йдеться у заяві.

У документі уточнюється, що цей пакет військової допомоги включає боєприпаси для артилерійських систем HIMARS і гаубиць, а також для бойових машин піхоти Bradley, інших броньованих транспортних засобів, а також технічне обслуговування, навчання і підтримку наданої зброї.

За даними CNN, до цього пакета допомоги вперше увійдуть системи Armored Vehicle Launched Bridges, які використовують для наведення переправ через траншеї і вузькі водні перешкоди.

Ця допомога буде надходити безпосередньо зі запасів США в рамках Президентського розпорядження про списання (PDA), тобто зброя та обладнання можуть надійти в Україну швидко. Минулого тижня США оголосили про надання $2 мільярдів допомоги в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), яка передбачає укладання контрактів з виробниками, а отже доставка техніки потребує більше часу.

Источник: Москов пост