Ірпінські ліцеїсти отримали грант на модернізацію міської бібліотеки

Ірпінські ліцеїсти отримали грант на модернізацію міської бібліотеки

Ліцеїсти Ірпінського ліцею інноваційних технологій отримали грант у розмірі 80 тисяч гривень на модернізацію міської бібліотеки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис на сторінці Ірпінського ліцею інноваційних технологій.

Команда ліцеїстів ІЛІТ пройшла відбір на програму для молоді від дитячого фонду ООН (UNICEF) UPSHIFT, що є молодіжною освітньою програмою, яка реалізується у 38 країнах і спрямована на розвиток способу мислення, навичок та можливостей для молодих людей, які опинилися в несприятливих умовах через війну в Україні. Програма UPSHIFT реалізується за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

Ідеєю команди ІЛІТ на чолі з ментором Оленою Вишківською, викладачкою фінансової грамотності, з лідером учнів Олександром Гулянським та у складі Кирила Кур’яти, Лізи Довганич і Анни Ковтун було отримання фінансування у розмірі 80 тисяч гривень для втілення ідеї — модернізації Ірпінської міської бібліотеки. Основною ідеєю проєкту є створення читального клубу, який в подальшому матиме доволі широкий функціонал для обміну інформацією, нетворкінгу та розвитку м’яких навичок на базі бібліотеки й, можливо, інших навчальних закладів. Найближчим часом у міської бібліотеки Ірпеня буде зручний сайт з каталогом книжок, особливо нових, які закуплять, попередньо опитавши молодь.

Команда Tebooks дуже молода та живе всього місяць, але це не заважає нам злагоджено працювати та повністю розуміти горизонт цілей і подій. Ми всі друзі, і в братерській, але працьовитій атмосфері ми прийшли в проєкт, а етапи відбору не стали для нас значною перешкодою. Основною ціллю для нас було формування проблеми, а більшість роботи ми проводили на буткемпі,

— зазначив Олександр Гулянський.

Нагадаймо, що у книжковий фонд Ірпінської міської публічної бібліотеки імені Максима Рильського передали майже дві сотні нових книжок.